PARAMARIBO, 13 aug – De komende maanden wordt wetenschappelijk onderzoek verricht naar schendingen van homorechten in Suriname. Volgens het activistenplatform LGBT moet duidelijk worden hoe erg het geweld is tegen homoseksuelen. In 2014 moet al een min of meer betrouwbaar beeld zijn geschetst. Huiselijk geweld lijkt nu al het meest voor te komen.

“We maken vooral huiselijk geweld tegen homo’s en biseksuelen mee”, zegt politie-inspecteur Dennis Kolf tegenover de Ware Tijd. Hij behoort tot de ruim twintig politieagenten die deelnamen aan een training in het omgaan met conflictsituaties. Doordat het accent viel op conflicten rond homseksualiteit, is daar ook veel uit gepuurd. Voor Kolf is het een bevestiging dat “homo’s als normale mensen gezien willen worden.”

In Suriname komt relatief minder geweld voor. Elders in de regio, zoals op Jamaica, kan het er vaak ruig aan toe gaan. Publieke aanvallen op homo’s zijn er bijna normaal. Het verschil valt ook de Jamaicaanse trainer Maurice Tomlison op. In zijn land reageert de politie nogal onverschillig op klachten van homo’s. Hij vindt het des te opmerkelijker dat zoveel politieagenten de training wilden volgen. Het onderzoek

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.