Onderzoek oogziektes diabeten in Nickerie

09/02/2014 17:37 - Beta Debidien
Oogarts Jerrel Pawiroredjo onderzoekt een patiënt in Nickerie

Oogarts Jerrel Pawiroredjo onderzoekt een patiënt in Nickerie Foto: Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Het Suriname Eye Centre zal op 21 en 22 februari gevallen van oogziektes opsporen onder diabeten in Nickerie. Volgens oogarts Jerrel Pawiroredjo is bekend dat in Nickerie er veel diabeten zijn. “Daarom gaan wij op zoek naar oogaandoeningen als gevolg van suikerziekte.”

Dit onderzoek is door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) ontwikkeld en Suriname is een van de eerste landen in het Caribische gebied die het project uitvoert. Het onderzoek is gericht op het inventariseren van slecht zien en blindheid in Suriname. Het gaat daarom om een veldonderzoek, waarbij de onderzoekers bij de mensen aan huis komen."

Met hulp van het Algemeen Bureau voor de Statistiek is er een steekproef bepaald. Dit heeft geleid tot twee telblokken in Nieuw Nickerie en één in de Groot Henarpolder. Het is de bedoeling dat per telblok zestig mensen worden onderzocht. Oogarts Pawiroredjo weet dat de meeste oogaandoeningen frequenter voorkomen bij mensen boven de vijftig jaar. Daarom zal het onderzoek zich beperken tot die groep.

Dit bericht is afkomstig van nickerienieuws.coms Facebook-Pinnwand. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.