PARAMARIBO – Doctor Jack Mencke zegt dat goed onderwijs de motor is van elke ontwikkeling. Hij verwijt de vorige regeringen geen of onvoldoende aandacht hieraan te hebben besteed. Daardoor is er ook een grote kloof ontstaan tussen arm in rijk binnen de gemeenschap. Mencke gaf aan ABC een korte analyse over het verzwakken van de traditionele politieke partijen verenigd in het Nieuw Front sinds 1991.

Die partijen, de NPS,VHP en KTPI alsook PSV zakten steeds meer af tijdens verkiezingen. Mencke ziet verschillende oorzaken. Onder meer de migratie vanuit het binnenland naar Paramaribo, de groei van de Marronstammen die voor eigen partijen stemden, demografische veranderingen in leeftijdopbouw en emancipatie van bepaalde etnische groeperingen, vooral bij de Javanen.

Ook zegt hij dat het beleid van de vorige regeringen niet aansloot op alle lagen van de bevolking. Er heeft wel economische groei plaatsgevonden, maar die was niet afhankelijk van een regering. Meer van de natuurlijke hulpbronnen van het land. De kloof tussen arm en rijk werd steeds groter. Economische groei is zeer belangrijk, maar zonder onderwijs komt er geen ontwikkeling, aldus Mencke.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.