PL ondervoorzitter Ronny Tamsiran.

door Andjenie Harkhoe

PARAMARIBO- De ondervoorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), DNA-lid Ronny Tamsiran, is niet te spreken over de kritiek die Badrisein Sital via de media heeft geuit over het het functioneren van LVV minister Hendrik Setrowidjojo (PL). Sital is voorzitter van Het rijstorgaan.

Tamsiran zegt aan GFC Nieuws dat Sital rustig moet gaan zitten en zaken niet moet frustreren. “Overal waar deze man bezig is komen er problemen. Hij heeft de hele kwestie in Wageningen al verprutst”, oppert de PL topman.

De parlementariër laat weten dat Sital het met iedereen aan de stok krijgt als het gaat over beleidsaangelegenheden. De voorzitter van Het Rijstorgaan zou daarom goed in de spiegel moeten kijken en zich moeten afvragen waarom dat het geval is.

“Ook moet Sital er van doordrongen zijn dat hij in dienst is van minister Setrowidjojo en niet andersom. Hij hoort zich de houden aan de instructies van de bewindsman, overleg te plegen en netjes verslag uit te brengen.”

Tamsiran is verder van oordeel dat door deze volgens hem onnodige soloacties, de zeer goede  verstandhouding tussen de PL en de NDP onder druk wordt gezet. “De man is storend bezig. Wij hebben een meer dan goede samenwerking met onze coalitiepartner de NDP. Dat willen wij zo houden. Wij waken er daarom voor dat Sital als stoorzender gaat fungeren. Hij moet niet proberen te scoren over de ruggen van een PL toppper. Dat accepteren wij niet!”, aldus Tamsiran stellig tegenover GFC Nieuws.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.