PARAMARIBO/ALBINA, 13 aug – In Albina, Marowijne, is heibel ontstaan over ondernemersactiviteiten op een stuk schoolterrein. Ouders en leerkrachten van de St. Gerardusschool voor basisonderwijs spreken van corruptie. Een lap grond die aan de school was toegewezen blijkt ineens in handen te zijn van een ondernemer. Ouders, leerkrachten en leerlingen zijn de straat opgegaan.

Volgens de demonstranten kan de school het niet rooien zonder de grond. Het terrein waar de school staat, is laag en maakt te vaak water bij regenweer. Daarom is de grond eerder dit jaar toegewezen aan het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling. Het protest leidde naar het hoofdkwartier van districtscommissaris Theo Sondrejoe. Hoewel hijzelf er niet was, is een petitie aangeboden. Tijdens de aanbieding liep het compleet mis.

De vervangende functionaris schold de demonstranten de huid vol. Volgens de ouders en leerkrachten is het ongehoord. In de petitie wordt gevraagd dat de grond ‘terug gegeven’ wordt. Overigens zwijgt het ministerie als het graf sinds het ontstaan van het conflict enkele weken terug. Het is niet verwachtbaar dat de grond terug gegeven wordt. In de nationale politieke praktijk wordt in dit soort dubieuze situaties gekozen voor de weg van de minste weerstand.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.