PARAMARIBO, 6 okt – Onderminister Abigail Lie A Kwie (Pertjajah Luhur, PL) moet weg bij het ministerie van Openbare Werken, OW. President Desiré Bouterse heeft dit zo geregeld met PL-leider Paul Somohardjo. Lie A Kwie en minister Ramon Abrahams (NDP) van Openbare Werken liggen steeds met elkaar overhoop.

De twee partijleiders kwamen overeen dat Lie A Kwie het best naar Landbouw Veeteelt & Visserij kan vertrekken. Op dit ministerie heeft PL het voor het zeggen. Somohardjo legt de laatste tijd niet bijster veel enthousiasme aan de dag als het aankomt op de coalitie. Hoewel hij dit niet met zoveel woorden zegt, zijn er wel wrijvingsvelden. De fricties tussen Lie A Kwie en Abrahams bevestigen dit. De onderminister heeft slechts enkele maanden gediend.

Haar plaatsing op OW maakte deel uit van de zogenaamde reshuffling. De verschuiving en vervanging van ministers moest het regeerteam slagvaardiger krijgen. Het overplaatsen van de onderminister is in feite dus een reshuffling binnen een reshuffling. De enige andere onderminister zit op Regionale Ontwikkeling. De post geldt in de politiek meer als troostprijs en restantconstructie bij het delen van de regeerkoek. Veel hebben deze functionarissen niet in de melk te brokkelen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.