PARAMARIBO, 13 jul – Het ondermaats presteren van ministeries blijft ongestoord voortwoekeren onder president Desiré Bouterse. Dit blijkt uit rapportage van het ministerie van Financiën aan het parlement. De kwelgeest van Bouterse’s voorgangers is klaarblijkelijk niet gesleten, de kretologie ten spijt. Volgens Financiën is iets meer dan tien procent van alle voornemens ook echt uitgevoerd.

Niet bepaald fraai voor een regering die 2012 uitriep tot ‘jaar van actie.’ “We zijn bezig na te gaan wat de pijnpunten zijn en waarom de ministeries maar ruim vierhonderd miljoen Surinaamse dollar (ongeveer honderd miljoen euro) hebben besteed”, zegt parlementariër Rabin Parmessar (Mega Combinatie/NDP) tegenover de Ware Tijd. Voor dit jaar is ruim drie miljard Surinaamse dollar (ruim driekwart miljard euro) beschikbaar.

Daar moet elk regeerteam toch een hele eind mee kunnen komen. En te bedenken dat er flink geknipt was in het oorspronkelijke budget. Meerdere ministers hadden zich beklaagd. In dat opzicht is bitter weinig veranderd in vergelijking met vorige regeringen. Voormalig minister van Financiën Humphrey Hildenberg pleegde schertsend te zeggen dat Suriname niet echt begrotingstekorten kent. Het beschikbare geld wordt nooit opgemaakt.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.