PARAMARIBO, 2 aug – Het Openbaar Ministerie irriteert zich steeds weer aan de slordigheid en nonchalance bij politieonderzoek. Steeds vaker blijken politieagenten het niet al te nauw te nemen met de voorschriften. Dat het OM er last van ondervindt, bleek pas weer. In een moordzaak bleef geen andere optie open dan vrijspraak te eisen.

Een eis die doorgaans haast het alleenrecht is van de verdediging. De moord op een vrouw voltrok zich bijna twee jaar terug. Volgens een verslag in de Times of Suriname acht de vervolging zich machteloos. Bewijsstukken zijn gelaten voor wat ze zijn. Een stuk metaaldraad waarmee de vrouw waarschijnlijk is gewurgd, is niet onderzocht. Ook was er een voetspoor aangetroffen op de rug van de vrouw. Daar is verder niets mee gedaan.

Tijdens de rechtszitting maakte officier van justitie Duncan Nanhoe een geïrriteerde indruk. De politie had ondeugdelijk werk afgeleverd. De verdediging greep de gelegenheid uiteraard met beide handen aan. Er was duidelijk geen bewijs tegen de verdachte. Van de man werd eerder beweerd dat hij een opdracht van derden had uitgevoerd. Dat is nooit bewezen. De vrouw was eigenares van een bakkerij. Het OM heeft zich vaker beklaagd over steken bij de politie, zo te zien zonder effect.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.