door Robin Rosario

PARAMARIBO – Oma Joyce heeft bij de redactie van GFC Nieuws haar beklag gedaan over de mishandeling die haar kleinzoon Roel het afgelopen weekend heeft moeten ondergaan bij de politie van Geyersvlijt. Volgens de oma was haar kleinzoon met haar auto boodschappen aan het doen toen hij door de politie van Bureau Geyersvlijt werd gearresteerd. Hij wordt verdacht van het kennen van de zogenoemde criminelen die op dinsdag 12 juni zijn doodgeschoten.

Hij kreeg vuistslagen en trappen te incasseren. De mishandeling is volgens de oma zo erg dat een oog hevig bloedt en hij ook bloed spuwt. Hem wordt ook medische hulp geweigerd. Oma vraagt zich af of elke jongeman die rastahaar draagt aangezien moet worden voor een crimineel. Haar kleinzoon is met vakantie in Suriname en kent bijna niemand meer omdat hij als kleine jongen van vijf naar Nederland vertrok.

GFC Nieuws maakte telefonisch contact met het bureau te Geyersvlijt. Daar werd meegedeeld dat er geen inlichtingen worden gegeven aan de pers over arrestanten. Mocht de familie klachten hebben, dan moet zij zich melden bij het bureau Onderzoek Politionele zaken (OPZ).

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.