Het Openbaar Ministerie vertelt onzin over de aanhouding en opsluiting van een onschuldig echtpaar. Dat zei de advocaat van het koppel in RTL Late Night.

De 43-jarige man en een 40-jarige vrouw uit Almere zaten ruim een maand onterecht in de cel omdat de douane dacht dat het stel vloeibare cocaïne in zijn bagage verborg. De inhoud van 13 tubes uit de bagage van de man en vrouw werden positief getest.

Het stel (dat terug kwam van een begrafenis in Suriname) werd opgepakt. ‘Die schaamte, de vernedering’, vertelde de vrouw woensdagavond bij RTL Late Night. ‘Ik hoor hier niet thuis’, dacht ze toen ze in de Bijlmerbajes terecht kwam. ‘Ik dacht dat ik er maximaal 24 uur zou zijn, maar dat werd 33 dagen.’

De inhoud van de tubes bleek uiteindelijk onschuldige crèmes te zijn. Volgens het Openbaar Ministerie werd het echtpaar echter niet alleen aangehouden voor de verdachte inhoud van de tubes. Ook zouden ze tegenstrijdige verklaringen hebben afgegeven volgens het OM. Onzin, zeggen het slachtoffer en haar advocaat.

Haar advocaat, Alexander Admiraal, opperde in RTL Late Night bovendien voor de invoering een nieuwe test om vloeibare cocaïne te herkennen. Volgens het OM zou het maar 1 op de 100 keer mis kunnen gaan, maar de advocaat wijst erop dat alle 13 tubes onterecht positief uit de test kwamen.( AT5)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.