DOOR PHIL BAINBRIDGE

18 augustus 2022 – Rusland heeft admiraal Viktor Sokolov aangesteld als nieuwe commandant van de Zwarte Zeevloot en hoofd van het leger op de Krim na een reeks aanvallen op militaire faciliteiten in de regio.

De Russische FSB beweert een zeskoppige Hizb ut-Tahrir-islamistische cel op de Krim te hebben opgebroken die naar verluidt betrokken was bij “terroristische” activiteiten en functionarissen hebben Oekraïne beschuldigd van coördinatie met de terroristen in wat lijkt op een poging om oproepen tot aanwijzing af te weren Rusland als staatssponsor van terrorisme.

Oekraïne’s pogingen om de Russen op de Krim van streek te maken, namen toe toen president Zelenskiy hen waarschuwde dat de Krim “geen plaats voor hen” is en suggereerde dat de “absolute meerderheid” de boodschap had begrepen nadat op 16 augustus een recordaantal van 38.000 auto’s de brug overstaken. adviseur zei dat de Kertsj-brug, de belangrijkste militaire en civiele verbinding van Rusland met het vasteland, illegaal is en moet worden “ontmanteld”.

Als teken van de groeiende samenwerking tussen de twee landen zullen China en Rusland deelnemen aan gezamenlijke militaire oefeningen in het Verre Oosten, samen met andere landen, waaronder India, Wit-Rusland, Mongolië en Tadzjikistan.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.