Door Johan Donner

PARAMARIBO – De Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname  (OBS) onder leiding van Kenneth Themen kan niet met zekerheid zeggen of het schoolvervoer gegarandeerd is voor het nieuwe schooljaar 2012/2013.

De overeenkomst van juli 2012 met de overheid is tot nu toe niet nageleefd, zegt Themen, die zich afvraagt of de verantwoordelijke functionarissen wel beseffen dat het belang van de schooljeugd hiermee in gevaar wordt gebracht.

De OBS voorzitter is vol afschuw hierover en geeft aan dat het voor het eerst is sinds zijn leiderschap over de belangenorganisatie dat hij zo iets meemaakt. Hij vraagt zich af welke maatregelen de minister van Onderwijs, Shirley Sitaldien en de vicepresident Robert Ameerali van plan zijn te nemen om het vervoer voor de scholieren veilig te stellen.

Van Themen vernemen wij dat de OBS werd meegedeeld dat bepaalde stukken al naar het ministerie van Financiën zijn verstuurd voor afhandeling, terwijl bij verificatie is gebleken dat met nog een paar dagen voor aanvang van het nieuwe schooljaar die informatie niet klopt.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.