Een momentopname tijdens de lunch in verband met Moederdag aangeboden door het Surinaams & Grill Restaurant aan moeders die in Huize Ashiana zijn ondergebracht. Op de foto: de gasten Celina Sahari en Eveline Kadier en X-Avenue.

Om liefde en de zorg voor moeder tot uitdrukking te brengen werd door X-Avenue Surinaams & Grill Restaurant een lunch opgediend voor moeders die behoren tot de bevolking van Huize Ashiana. Gekleed op hun Moederdagbest zaten aan: de moeders Helouise Lee On, Celina Sahari, Eveline Kadier en onderdirecteur R. Kromoredjo en Sociaal werker Lucretia Morgan.

Moederdag is een bijzondere dag voor X-Avenue Surinaams & grill Restaurant. De directie zegt: ‘Mama is het woord waar de mensheid mee begint. Mama is het woord dat hoort bij ieder mens. Moederdag, is een feest voor ons allen. Wij hoeven niets uit te leggen. Moeder is een werkwoord. Zij verzet bergen om kinderen te laten groeien en op hun eigen benen te staan. Niet alleen voor haar of mij. Voor alle mensen want die komen voort uit haar schoot”.

Het is daarom een eer voor X-Avenue om in verband met Moederdag moeders die deel uitmaken van de Huize Ashiana te verwennen met gerechten. Bovendien behoren moeders tot onze beste klanten en medewerkers van het eethuis, zegt de directie verder.

Bij de samenstelling van de gerechten werd de nadruk gelegd op gezond voedsel. Hygiënisch bereid om het lichaam, de schoot waaruit de mens geboren is, de tempel van God te onderhouden, zodat zij nog vele jaren in ons midden mogen zijn.’

“Met de uitdrukking ‘un nyan in’ wan preti’ drukt de Surinamer diepe vriendschap, verbondenheid uit. Een wederkerige relatie van genegenheid. Wij hebben uit één bord gegeten, houdt een innige leefgemeenschap in. Samen eten doe je het best met familie, vrienden en geliefde mensen”, aldus de directie.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.