De Nacional Soccer Academy Suriname (NSAS) gaat een samenwerking aan met de Ajax Coaching Academy voor een pilotproject. Er zijn nu drie coaches namens Ajax in Suriname voor een oriënterend werkbezoek.

De Ajax Coaching Academy is zowel in Nederland als in het buitenland actief. Daarbij wordt de interne, tijdens de eigen opleiding in Amsterdam opgedane kennis en kunde gebundeld om extern te kunnen overdragen en uit te voeren. Daartoe reizen trainers en coaches in opdracht van Ajax de wereld over om clubs en nationale bonden te adviseren over hun jeugdopleiding.

Bobby Jaikaran is medeoprichter van de NSAS en initiator hij geeft aan dat de kennis en kunde van Ajax prima past bij de filosofie van de voetbalacademie.

NSAS heeft de laatste maanden de scouting en selectie van voetbaltalent gedaan. Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen gaan de jeugdselecties van start op het sportpark bij Lelydorp en nemen de selecties van de NSAS deel aan de jeugdcompetities.

NSAS sluit met alle spelers een overeenkomst af met als doel de spelers klaar te stomen voor een professionele voetbalcarrière.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.