De Nationale Partij Suriname (NPS) blijft zich ernstige zorgen maken over het beschieten van het partijgebouw van afgelopen dinsdagavond. Hesdy Pigot, hoofdbestuurslid van de NPS, vindt dat de verklaringen van de hoge functionarissen van het Nationaal Leger, luitenant kolonel Floyd Mettendaf en grootmajoor Harry Kassels, gepubliceerd door de Ware Tijd onvoldoende zijn.

Nog los van het feit dat de schutter bekend is en dat er tuchtmaatregelen zullen volgen, blijft het een onveilige situatie en bedreigend. Pigot verduidelijkt deze uitlating door de vragen waarop antwoord moet komen hardop te stellen namelijk: ‘wat is de reden dat het restaurant moet worden bewaakt als een militair object; wat zijn de handelingen die een militair verplicht is te doen bij de dienstoverdracht in het openbare en publieke domein’. En zegt Pigot verder, ‘het bevreemd ons ook dat de schutter na de beschieting meteen naar huis zou zijn gegaan’.

De uitlatingen als zou door een bepaald deel van de gemeenschap de beschieting van het NPS-centrum in het politieke worden getrokken, is voor Pigot heel normaal. Het is niet zo lang geleden dat de vlaggenmast van de NPS na een robuuste politieke manifestatie in Grun Dyari het doel was van brandstichting.

Dinsdagavond was de sterke afdeling Paramaribo van de partij in vergadering bijeen, toen er een kogel uit een militairwapen insloeg. Als politieke organisatie die keiharde oppositie voert in het belang van land en volk en tegen de huidige regering, is de jongste daad van agressie niet a-politiek, vindt het hoofdbestuurslid.

Desondanks vindt de NPS zich ook genoodzaakt de procureur-generaal (pg) om een onderzoek te verzoeken, want met het vermeende militaire object zo dichtbij het partijcentrum van de politieke organisatie zal erger in de toekomst niet kunnen worden uitgesloten. De NPS eist duidelijke antwoorden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.