PARAMARIBO- De 44- jarige Romeo P. is op 29 juni van dit jaar aangehouden en opgesloten voor oplichting. Romeo paste de volgende oplichtersstreek toe. Hij ging met een goederenlijst naar ondernemers. Aan henn vertelde hij dat die goederen door de douane in beslag waren genomen en dat die geveild zouden worden. Voorts dat hij, met medewerking van douaniers, ervoor kon zorg dragen dat de handelaren de goederen tegen een lagere prijs zouden kunnen opkopen.

Na overeenstemming te hebben bereikt nodigde hij zijn slachtoffers uit om met het afgesproken geld bij hem op het Nieuwe-Haven complex te komen. Daar aangekomen kregen ze een telefoonnummer van iemand die aangaf dat hij douanier was en dat de gewenste koop gedaan kon worden.

Plato nam het geld van de slachtoffers in ontvangst en gaf ze te kennen dat zij voor een van de douanekantoren op hem moesten wachten. Hij ging het gebouw via de voordeur na binnen en verdween, ongemerkt voor de slachtoffers,via de achterdeur uit het gebouw om niet meer terug te keren. Zij die ook slachtoffer van deze oplichter zijn geworden kunnen contact opnemen met de recherche van het bureau Nieuwe-Haven, laat de politie weten.

In juni is Romeo P.overigens uit de gevangenis ontslagen na het uitzitten van een gevangenisstraf van 2 jaren.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.