PARAMARIBO- De 42-jarige Niven G.is op dinsdag 19 juni door de politie aangehouden en ingesloten in verband met een serie oplichtingszaken. Hij wist bejaarde vrouwen, die hij in de binnenstad benaderde, zover te krijgen dat zij gouden sieraden aan hem afstonden die hij zogenaamd wilde namaken en daarom moest tonen aan een juwelier, meldt de voorlichtingsdienst van het KPS aan GFC Nieuws.

Hij wist het vertrouwen van zijn slachtoffers te winnen door in een babbeltje duidelijk te doen blijken dat hij familieleden of kennissen van hun goed kennen. Niven, die zich in een taxi verplaatste, bood zijn slachtoffers aan om hun naar huis te liften. In de taxiauto wist hij zijn slachtoffers zover te krijgen dat zij hun sieraad aan hem gaven om als voorbeeld te tonen aan een juwelier.

De oplichter liet de taxi stoppen voor een juwelierszaak met de mededeling dat hij snel het sieraad aan de juwelier toonde zodat het sieraad voor hem nagemaakt zou kunnen worden. Hij ging dan weg met het sieraad om niet terug te keren.

De politie heeft sterk het vermoeden dat hij meer slachtoffers heeft gemaakt dan zij die reeds aangifte hebben gedaan. Slachtoffers die nog geen aangifte hebben gedaan worden opgeroepen die alsnog te doen. De aangiftes kunnen gedaan worden bij de recherche van het politiebureau Nieuwe-Haven. Behalve telefonisch is de afdeling ook te bereiken via het e-mail adres : rechbnh@gmail.com

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.