De politie van het bureau Nieuwe Haven bijgestaan door leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) hebben in de morgen van zondag 24 juli op het scholencomplex te Zorg en Hoop, de 46 -jarige inbreker Vincent G. tijdens een inbraak op heterdaad betrapt en aangehouden.

De wetsdienaren speelden op diezelfde dag in op een melding dat een verdachte die duidelijk te zien was op camerabeelden, in de nabije omgeving van het scholencomplex was gesignaleerd. Bij aankomst van het gemengd team werd Vincent tijdens de inbraak in een gebouw op heterdaad betrapt.

Het onderzoek wees uit dat sedert het afgelopen jaar er regelmatig inbraken plaatsvonden op de scholen op het scholencomplex. Het personeel van deze scholen deed op verschillende dagen en tijdstippen aangiften van deze inbraken op het politiebureau Nieuwe Haven. Naar zeggen van de aangevers verschafte de inbreker zich toegang tot de scholen via de shutters. Daarbij werden weggenomen toiletpapier en schoonmaakmiddelen.

De inbreker die geen vaste woon- en of verblijfplaats heeft en meermalen in aanraking is gekomen met de politie, werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is Vincent hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

handboeien

The post Notoire inbreker op heterdaad betrapt door gemengd politie team appeared first on Korps Politie Suriname.

Dit bericht is afkomstig van Korps Politie Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.