Door Andjenie Harkhoe

PARAMARIBO- Bewoners van noordelijk Paramaribo hebben gisteren en vannacht hun ernstige beklag gedaan bij de nieuwsredactie van GFC over de vele vuilverbrandingen in hun wijk. Ze zeggen doodziek te worden van de giftige gassen die ze haast dag en nacht verplicht moeten inademen.

Om die reden willen ze dat er op korte termijn verregaande maatregelen worden getroffen door de overheid. Desnoods middels een noodverordening. Een voorstel is onder meer om illegale vuilverbranders desnoods strafbaar te stellen en op te sluiten wegens het opzettelijk schade toebrengen aan de gezondheid van anderen.

“Het is gewoon te gek voor woorden dat de regering ligt te ’slapen’ terwijl wij dagelijks vergiftigd worden door een stelletje gewetenloze moordenaars”, stelt één van de boze gedupeerden op extreem hoge toon.

“Deze pyromanen hebben geen enkel benul van de grote schade die zij aanrichten aan de gezondheid van mij en mijn kinderen,  van anderen en aan het milieu. Wij worden gewoon langzaamaan vergiftigd door deze  asociale vuilverbranders en de overheid kijkt rustig toe! Ze mogen rustig hun vuil en onbewoonde percelen in brand steken zonder enige consequentie. In de tussentijd worden wij er doodziek van.”

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.