Nokia komt met een scala aan tablets en hybride apparaten met een heel nieuw uiterlijk.

Dat stelt Jorma Ollila, huidig bestuurslid bij het Finse bedrijf. Ollila zal Nokia na 27 jaar verlaten.

In een afscheidsinterview met the Financial Times stelt hij dat er nieuwe smartphones, tablets en hele nieuwe hybride apparaten aankomen. Een datum noemt hij echter niet. Wel durft hij te zeggen dat de apparaten een opwindend nieuw uiterlijk krijgen.

Over een tablet van Nokia is tot nu toe veel onduidelijkheid. Zo werd door een Franse topman gesteld dat er inderdaad een tablet in ontwikkeling was, maar later werd dit door de CEO van Nokia weer ontkend.

Vorige week werd bekend dat Samsung voor het eerst in 14 jaar meer telefoons heeft verkocht dan Nokia. Een nieuwe klap voor het bedrijf dat sinds 2008 al kampt met problemen op vooral de smartphonemarkt.

Ollila erkent dat het bedrijf te langzaam heeft gereageerd op de smartphonerevolutie. Hij stelt wel dat Nokia de trend al in 2006 identificeerde, maar er niet snel genoeg naar gehandeld heeft.

Toch gelooft het bestuurslid in de toekomst van Nokia op de smartphonemarkt. “De nieuwe producten in combinatie met exclusieve diensten zullen het verschil gaan maken”, aldus Ollila. “Tablets zijn belangrijk, dus daar wordt naar gekeken. Ook zullen er verschillende hybride modellen en nieuwe telefoonontwerpen komen.”

Wat Ollila precies met hybride modellen bedoelt, wordt niet duidelijk. Chipmaker Intel toonde onlangs al een aantal hybride ultrabooks. Deze apparaten functioneren zowel als tablet en als laptop.

Volgens Ollila ligt Nokia nu ‘op schema’ met het afleveren van nieuwe producten. Ook gelooft hij in de samenwerking met Microsoft wat betreft Windows Phone, ondanks de nog tegenvallende cijfers.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.