Nokia zal nieuwe smartphones met Windows Phone 8 al in september onthullen.

Dat schrijft Bloomberg maandag op basis van een anonieme bron.

Volgens de bron wil Nokia tijdens het evenement Nokia World de eerste toestellen laten zien. Nokia World is alleen op uitnodiging te bezoeken en vind plaats op 5 en 6 september. Ook Chinese media stellen dat er dan nieuwe Windows Phone 8-toestellen getoond worden.

Hoewel de beschikbaarheid van Windows Phone 8 waarschijnlijk nog tot tenminste oktober op zich laat wachten, kan een vroege aankondiging door Nokia van belang zijn. De verwachting is namelijk dat Apple op 12 september de iPhone 5 toont en Samsung brengt volgens geruchten eind augustus nog de Galaxy Note 2 uit.

Microsoft maakte eerder over Windows Phone 8 bekend dat het dezelfde kern krijgt als Windows 8 waardoor de twee platformen gemakkelijk samen kunnen werken en apps kunnen uitwisselen.

Bovendien moet het voor ontwikkelaars eenvoudiger worden om apps te maken, ondersteunt WP8 dualcore chips en is er een mogelijkheid toestellen met een HD-scherm te maken. Ook verandert het uiterlijk van de software licht.

Veel nieuwe functies zijn nog niet gedeeld, maar bekend is dat het startscherm er iets anders uit zal gaan zien en meer aan te passen is aan de persoonlijke voorkeur.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.