Nokia zal eind september een eigen Windows-tablet gaan aankondigingen. In november volgt dan de lang verwachte Lumia-phablet.

Dat stellen althans bronnen van de doorgaans betrouwbare website Nokiapoweruser.com.

Eerder ontstonden al geruchten over een persconferentie van Nokia op 26 september. De anonieme bron weet nu te melden dat het Finse bedrijf daar een tablet met Windows 8 zal gaan aankondigen.

Er gaan al sinds 2012 geruchten over een eigen tablet van het bedrijf dat een nauwe samenwerking heeft met Microsoft. De keuze voor Windows lijkt daarom zeker te zijn. Volgens eerdere berichten gaat het om een 10,5 inch-tablet, maar zou er ook aan een kleinere 8,5 inch-variant worden gewerkt. De tablets worden mogelijk van aluminium gemaakt en krijgen een geavanceerde zoomcamera.

Nokiapoweruser.com weet ook te melden dat er begin november nog een evenement van Nokia op de planning staat. Daar moet een Lumia-phablet met groot scherm worden onthuld. De bron weet geen details te noemen, maar onlangs dook er nog een foto op van een 6 inch Nokia-toestel.

Later dit jaar krijgt besturingssysteem Windows Phone een update waardoor het full hd-resoluties en quad core-processor gaat ondersteunen. Mogelijk wordt de Nokia-phablet het eerste toestel dat hiervan gebruik zal maken.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.