door Robin Rosario

PARAMARIBO–De vakbeweging ziet nog steeds spanningen tussen het ministerie van Justitie & Politie (lees: minister Edward Belfort) en het bestuur van de Bond Penitentiaire Ambtenaren Suriname (BPAS), die de cipiers vertegenwoordigt.

Een topvakbondsleider, die niet bij naam genoemd wenst te worden, vertelt aan GFC Nieuws dat het terugdraaien van de buitenfunctiestelling van Gustaaf Gallant, voorzitter van de BPAS, slechts “een kleine oplossing” is. Er zijn veel grotere spanningen, weet hij. Bevorderingen en mogelijkheden om beter te kunnen functioneren zijn enkele van de zaken die er spelen. “De mannen en vrouwen die leden zijn van de BPAS moeten gevangenen en soms grote criminelen bewaken. Hun leven is dagelijks in gevaar. Houdt de minister hiermee rekening?”, is de retorische vraag.

De vakbondsleider vraagt zich af of de cipiers minder zwaar werk verrichten dan de politie, die geaccommodeerd zou zijn maar de cipiers nog niet. “Wij praten niet alleen over de zaak Gallant maar over de totaliteit”, aldus de spreker.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.