Het zal nog jaren duren voordat betalen met mobiele telefoons grootschalig werkelijkheid wordt. Dat zegt Osama Bedier, vice-president van Google Wallet, de tak van het internetbedrijf die zich bezighoudt met mobiele betalingen.

Volgens AllThingsD vindt Bedier het niet minder dan logisch dat het zo lang duurt voordat winkels mobiele betalingen accepteren. Het duurde immers ook 50 jaar voordat credit cards overal gebruikt konden worden.

“Er zijn veel ideeën, maar weinig problemen worden opgelost. Credit cards werken al best goed als je alleen maar hoeft te betalen”, aldus Bedier.

Het zal dan ook nog lang duren voordat het gebruik van NFC (Near Field Communication) populair wordt. Het feit dat er geen NFC-chip in de nieuwste iPhone zit, draagt daar aan bij, aldus Bedier.

Toch voorspelt hij dat NFC-technologie, waarmee gebruikers hun telefoon kunnen scannen om te betalen, overal mogelijk zal zijn over vijf jaar. Dan zal ook de helft van alle betalingen gebeuren via de mobiele telefoon, voorspelt Bedier.

Hij wilde niet zeggen hoeveel gebruikers Google Wallet op dit moment heeft. Er kan met de dienst nog maar op weinig plekken in de VS worden betaald. Ook werkt nog maar één kleine telefoonprovider mee aan de ondersteuning van Wallet.

In Nederland voert Rabobank in samenwerking met een aantal Albert Heijn-filialen tests uit met NFC. Verder is betalen via NFC in Nederland nog niet beschikbaar. Een samenwerkingsverband tussen zes Nederlandse banken en providers om NFC te introduceren werd in juli nog stopgezet.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.