PARAMARIBO – Het Nationaal Jeugd Parlement (NJP) organiseert op 30 juni 2012 een fitness day door middel van zumbathon in Nickerie. Zumbathon is een vorm van beweging die door de jaren heen steeds meer erkend wordt in de wereld. Zumba is een fitnessprogramma, dat in de jaren negentig van de vorige eeuw bedacht is in Colombia door Alberto Perez.

Toen hij op een dag een aerobicsles wilde geven en de daarbij horende muziek vergeten was, zette hij de muziek op, die hij toevallig wel bij de hand had. Dit was de traditionele muziek, waarmee hij was opgegroeid. Het werd een groot succes. Hierna introduceerde hij in 1999 Zumba in de Verenigde Staten (VS). In 2005 nam de vraag ook buiten de VS toe. Ook in Nederland kwam Zumba van de grond waar het nu een ongekende populariteit geniet.

De B-Fit School in Paramaribo heeft het voorrecht om de deelnemers te begeleiden tijdens deze activiteit. De fitness day zal van 4 uur ’s middags tot 8 uur ’s avonds plaatsvinden in het complex van de Nickerie Tennis Club (NTC).

Het evenement wordt in het kader van de bewegingscampagne van het NJP gehouden. Na 30 juni 2012 zal er een groep geselecteerd worden, die de verantwoordelijkheid krijgt om de bewegingsactiviteiten voor jongeren verder moet voortzetten.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.