PARAMARIBO 22 nov – De aan te leggen snelweg naar de luchthaven te Zanderij zal ook voordeel opleveren voor de Nieuwe Haven in Paramaribo. Dit zegt havendirecteur John Defares. Suriname’s grootste nationale rivierhaven ligt nabij het startpunt van de snelweg. Daar wordt direct op ingespeeld. Er komt onder meer een rotonde voor vrachtverkeer. “We zijn blij dat de regering eindelijk inziet dat alle wegen rondom de haven moeten worden aangepakt”, aldus Defares.

De nieuwe situatie moet dan ook een eind maken aan de chaos van het moment. Verkeer van en naar de haven moet dwars door en langs één van ‘s lands drukste verkeersaders. “We hebben de tekeningen gezien. Als het inderdaad zo wordt gebouwd als beloofd, dan zal het wel een super unieke en efficiënte oplossing zijn voor de ladingen die één maal vierentwintig uur op en af rijden”, zegt Defares tegenover de Times of Suriname.

Voor de Nieuwe Haven zou het niet beter kunnen uitpakken na prijs voor beste haven in het Caribisch gebied. “We hebben begrepen dat de regering al getekend heeft voor de uitvoering. Het is dus een mooi cadeau voor onze een en veertigste jaardag. In de afgelopen jaren zijn we constant bezig geweest, zodat we voldoen aan alle standaarden”, aldus Defares. De afhandeling nam enorm toe de afgelopen jaren. Het aantal verwerkte vrachtcontainers leunt jaarlijks al tegen de honderdduizend aan.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.