Voor de luchtverkeersleiders gaat ingaande 1 december een nieuwe bezoldigingsreeks gelden. De goedkeuring hiervoor werd 17 november gegeven tijdens een Raad van Ministers-vergadering, onder voorzitterschap van vicepresident Ronnie Brunswijk.

De nieuwe bezoldigingsreeks zal ook gelden voor het hoofd Luchtverkeersdiensten en het hoofd Luchtvaartdienst bij het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Na gesprekken tussen de vertegenwoordiging van de luchtverkeersleiders (SATCA, Traffic Controllers Association) en leiding van het ministerie van TCT is besloten dat vanaf 1 december de nieuwe salarisreeks van toepassing zal zijn.

Met het besluit is de arbeidsrust alsmede de veiligheid binnen de luchtvaart gegarandeerd, meldt het Directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de vicepresident.  

De voornaamste taak van luchtverkeersleiders is het controleren en sturen van het luchtverkeer. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hun vaardigheden en beoordelingsvermogen om de landing en start veilig naar piloten te leiden. Het aansturen van vliegtuigen tijdens extreme weersomstandigheden en noodsituaties behoren ook tot de werkzaamheden. 

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.