PARAMARIBO – De nieuwe ministers en onderministers bruisen van energie. Dit blijkt uit de korte gesprekken die GFC Nieuws heeft gehad met de nieuwe bewindslieden kort na de beëdiging.

Ismanto Adna, Sport- en Jeugdzaken, zegt zich primair te willen concentreren op de rechten van de jeugd. Als veteraan voetballer denkt hij te weten wat de jongeren op sportgebied willen. Naar behoefte van de jongeren zal zijn ministerie zaken aanbieden en faciliteren. Onderminister Mahinder Gopie, een kenner van het binnenland, wil die bewoners uit hun isolement halen en werken aan de verbetering van het onderwijs in die gebieden. Abigaïl Lie A Kwie, de nieuwe onderminister van Openbare Werken en Verkeer, streeft ernaar een inhaalslag te maken t.a.v. zaken die zijn blijven liggen.

Minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkelingen zegt weer thuis te zijn. Hij heeft zes jaren gewerkt op het ministerie en zegt te weten dat het ministerie harde werkers heeft. Hij zegt dat er voor Suriname gewerkt moet worden. Michael Blokland, de nieuwe baas bij Volksgezondheid, zegt te zullen werken aan de eerstelijnsgezondheidszorg zodat gezonde mensen ons land verder kunnen ontwikkelen.

Ook nieuwbakken minister van Onderwijs en Volksontwikkeling, Shirley Sitaldien, is van plan veel van het ministerie te maken. Zij wil uitbouwen wat er is en het niveau van het onderwijs op een hoger peil brengen. Edward Belfort, die gezien wordt als een deskundige op het ministerie van Justitie en Politie, ziet zijn aanstelling als een uitdaging om nu zaken waarover hij jaren spreekt te kunnen realiseren.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.