Het Maastricht UMC+ gaat binnenkort van start met een nieuwe pijnloze methode van cosmetische spataderbehandeling, de zogenoemde lijmmethode.

Daarmee is het Maastricht UMC+ wereldwijd de zesde kliniek die deze methode toepast.

De behandeling bestaat uit het afsluiten van de zieke stamaderen met een speciale weefsellijm, die in de ader wordt ingebracht via een soort katheter voor eenmalig gebruik. Daardoor ontstaat een volledige en permanente sluiting van de stamader, waardoor de spataderen vanzelf verdwijnen.

De lijmmethode kan een alternatief zijn voor chirurgisch ingrijpen, wegbranden (met laser, stroom of stoom) of het met chemicaliën van binnenuit etsen van de spataderen. De behandeling met weefsellijm is pijnloos en er is dus ook geen lokale verdoving of narcose nodig.

De ingreep duurt twintig tot dertig minuten, en de patiënt kan na de behandeling meteen naar huis en al zijn activiteiten hervatten.

Inmiddels zijn er wereldwijd vele tientallen patiënten effectief behandeld met de nieuwe methode zonder noemenswaardige complicaties. De behandeling is alleen inzetbaar bij oppervlakkige spataderen.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.