PARAMARIBO, 30 sep – Voormalig minister van Volksgezondheid Celcius Waterberg is gekozen tot voorzitter van de politieke partij Bep. Waterberg volgt Caprino Allendy op, die ruim vijf en twintig jaar de partij leidde. Een radicale verandering van koers op bepaalde gebieden is in de pijplijn. Onder meer wordt een verzoening met twee geroyeerde parlementariërs niet uitgesloten.

Waldie Adjaiso en Diana Pokie zullen opgeroepen worden voor een gesprek. Waterberg ziet mogelijkheden voor hernieuwde samenwerking. De partij verloor tot twee maal toe een kort geding over het royeren en uit het parlement terug roepen van het duo. Anders dan Allendy, acht Waterberg het wel praktisch de strijdbijl te begraven. Adjaiso en Pokie hebben steeds volgehouden lid te zijn van de partij. Het zou de partijleiding zijn die de deur dicht hield.

Beiden weigerden eerder mee te gaan met de rest van de Bep, toen die A Combinatie verliet. De partij kon vanaf toen rekenen op maar twee van zijn vier parlementariërs. Sindsdien is de partij in meerdere kampen verdeeld. Celsius Waterberg is tot arts opgeleid in Cuba. Hij heeft in twee kabinetten gediend als minister. President Desiré Bouterse stuurde hem de laan uit, nadat Bep werd bedankt als coalitiepartner. De partij had geen steun verleend aan de amnestiewet.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.