door Robin Rosario

APOERA – Rudolf Aroepa is de nieuwe kandidaatsvoorzitter geworden voor de functie van kapitein van het dorp Kabalebo dat ook bekend staat als Section. Zijn broer Nado Aroepa werd zondag door de verkiezingscommissie afgewezen omdat hij niet ingeschreven staat in Section en ook niet daar woonachtig is. Tijdens de voorbereidingen op de verkiezingen van 8 juli a.s. was afgesproken dat een kandidaat ingeschreven en woonachtig moet zijn in het dorp waar hij kandidaat staat.

Nado heeft toen maar zijn broer voorgesteld en zijn aanhangers ervan kunnen overtuigen dat Rudolf ook een goede keus zal zijn. Van de voorzitter van de verkiezingscommissie, DC Roline Samsoedien verneemt GFC Nieuws dat er gisteren een loting heeft plaatsgevonden om de lijstvolgorde van de kandidaten te bepalen. In Apoera staat David Lewis op de eerste laats gevolgd door Ronnie Simon en Frank Jong.

Section heeft Ferdi Simonds gevolgd door Rudolf Aroepa en in Washabo staat Henri Lingaard in de toppositie met Ricardo Mac Intosch op de tweede plaats en Frank Jong als derde. Volgens Samsoedien verlopen de zaken rustig en vlot waardoor zij volgende week geen onregelmatigheden verwacht.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.