Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Nieuwe Highway wordt een feit

De bouw van de “nieuwe highway” vanuit de Afobakaweg naar de JF Kennedyweg wordt door Dalian uitgevoerd. ACE consultancy heeft de directievoering. De werkzaamheden zijn in november 2017 gestart. Minister Patrick Pengel van het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie (OWT&C) heeft samen met zijn staf een werkbezoek gebracht op locatie.

Er wordt volop gewerkt en de werkzaamheden verlopen goed, zegt Awinash Dewoe, waarnemend onderdirecteur Droge Civieltechnische Werken van OWT&C. De streefdatum voor oplevering is november 2020.

De weg is ongeveer 9.6 kilometer lang en heeft 2 aparte rijstroken. Elke rijstrook is 7.6 meter breed. Er zal sprake zijn van eenrichtingsverkeer. Momenteel is men bezig met de fundering van de weg. De gesteldheid van de bodem, waarover de weg komt is niet overal hetzelfde. Op bepaalde plekken is er sprake van zowel een zandbodem, een kleibodem alsook een slappe kleibodem.

Waar de slappe kleibodem voorkomt wordt 3 á 4 meter weggegraven om deze daarna te voorzien van het nodige materiaal, die sterk genoeg is om als onderlaag te dienen voor het asfalt dat erop komt te liggen. Ook de ontwateringsvoorzieningen zijn daarbij ook meegenomen. Ook duikers worden geplaatst op diverse locaties.

Verder komt er een brug over de Parakreek. Het ministerie is bezig met de nutsbedrijven om na te gaan als de waterleidingbuizen en verlichting gelijk geplaatst kunnen worden.

Volgens Dewoe zal de weg een positieve impact hebben op de bereikbaarheid van Zanderij waardoor toeristen Paramaribo, visa versa makkelijker zullen bereiken. De goederentransport naar de Luchthaven zal eveneens sneller gebeuren.

De druk op de JF Kennedyweg van en naar de recreatieoorden zal ook afnemen. Deze weg is een belangrijke ontsluitingsweg voor de districten Para, Brokopondo en Paramaribo.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.