Verschillende afdelingen van het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie zijn in de afgelopen periode druk bezig geweest te werken aan een nieuwe busstopplaats aan de Tuberoosstraat te Zorg en Hoop. Volgens Henk Wip, hoofd van afdeling Verkeer, zullen alle lijn- en schoolbussen die richting het centrum van Paramaribo gaan vanuit de Jaggernath Lachmonstraat, in de Lelystraat moeten afslaan om vervolgens in de Tuberoostraat hun passagiers af te zetten en of op te halen.

Eerder stopten al de bussen bij het bushuisje iets voorbij de fastfoodketen Wolly’s, maar dat was gelet op verschillende omstandigheden niet echt verantwoord. In de meeste gevallen werden er onnodige opstoppingen veroorzaakt. Met de in gebruik genomen bus stopplaats zal dit achterwege blijven.

In de Tuberoosstraat geldt een stopverbod voor beide zijden van de weg. Bestuurders mogen niet op de weg stilstaan. Bij de businham mogen uitsluitend bussen stoppen. Het verkeer vanuit de Lachmonstraat met bestemming linksaf naar de Primulastraat, dient via de Lelystraat en de Tuberoosstraat te rijden.

Naast de busstopplaats aan de Tuberoosstraat komt er ook één aan de Margrietstraat, ter hoogte van de technische school, te staan. Wip verwacht dat al de lijn- en schoolbuschaffeurs zich zullen aanpassen aan de wijzigingen voor het vlot verloop van het verkeer.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.