Antoine Brahim is vorige week begonnen  met zijn inwerkperiode in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).  Hij wordt door Eddy Joemankhan ingewijd in de werkzaamheden. Medio september start Brahim officieel als AZP-directeur. Dit zegt minister Michel Blokland desgevraagd aan Dagblad Suriname. Brahim wordt klaargestoomd om de taak van Joemankhan formeel over te nemen. Het contract is naar zeggen van de bewindsman zo goed als rond en is in een presidentieel besluit vastgelegd. Brahim zal een salaris van SRD 60.000 toucheren. “Het bedrag is fors als je het afzet tegen wat men in de ambtenarij verdient, maar in de private sfeer zijn dit de gelden die topmanagers verdienen”, merkt  de minister op.

Blokland zegt dat Volksgezondheid ook bezig is met de selectie van kandidaten voor de directeurspost bij het ‘s Lands Hospitaal (LH). Die selectieprocedure is nog niet afgerond, daar men de juiste kandidaat nog niet in beeld heeft. De geschikte persoon voor deze functie moet over goede managingkwaliteiten beschikken en gedragen worden door de politiek. Er zijn vanuit de politiek verschillende personen benaderd voor die functie.

De Volksgezondheidsminister zegt dat onder de kandidaten er ook personen bij zijn die zelf gesolliciteerd hebben. De minister wil vooralsnog geen namen noemen van personen die uit het reservoir aan kandidaten kans maken gekozen te worden. We gaan niet overhaast te werk. Het heeft geen zin snel iemand te benoemen die je weer moet vervangen, omdat het niet de juiste keus blijkt te zijn. “Net zoals bij de recente invulling bij het AZP, maakt  Blokland duidelijk dat de LH-directeur niet per se iemand hoeft te zijn met een medische achtergrond. Het zal iemand moeten zijn die weet te managen en verdere ondersteuning zal moeten krijgen van de medische directeur.

Dagblad Suriname - Dagblad Suriname - Suriname's Populairste Krant

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.