Nieuwe afdeling verstrekt 84 rijbewijzen in Nickerie

22/02/2014 04:27 - Beta Debidien
Politiemannen op de afdeling rijbewijzen wachten het resultaat af nadat zij de opdracht ingevoerd hebben in de computer.

Politiemannen op de afdeling rijbewijzen wachten het resultaat af nadat zij de opdracht ingevoerd hebben in de computer. Foto: Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Sinds de opening van de afdeling Rijbewijzen in Nickerie, maandag, zijn er al 84 rijbewijzen verstrekt. “We hebben dertig nieuwe rijbewijzen verstrekt aan pas geslaagden, 52 verlengingen en twee duplicaten gemaakt omdat de oude onleesbaar waren”, legt de hoofdinspecteur van politie Stanley Benschop uit.

Benschop is blij dat er geïnvesteerd is in het opzetten van de afdeling in Nickerie, zodat personen die slagen voor de rijexamen gelijk over hun rijbewijzen kunnen beschikken. Dat geldt ook voor Jeff Tirtosoemito, de eerste persoon in Nickerie die is geslaagd voor het rijexamen sinds de opening van het kantoor. "Blij, omdat ik niet wekenlang heb gewacht totdat ik over mijn rijbewijs kan beschikken, maar het heeft minder dan een uur geduurd en dat is een heel positieve ontwikkeling in het district."

Volgens Benschop is voor dit project veel werk verzet, waarbij techniek een heel belangrijke rol heeft gespeeld. Vanwege de gevoeligheid van deze afdeling wordt ook strenge controle uitgeoefend op alle processen en voorschriften die in acht genomen worden bij het vervaardigen van de rijbewijzen.

Dit bericht is afkomstig van nickerienieuws.coms Facebook-Pinnwand. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.