“Het is voor mij een enorme eer om beëdigd te zijn tot districtscommissaris”, was de eerste reactie van de nieuwe districtscommissaris van Boven-Suriname, Humphry Jeroe. Zondag is hij te Atjoni door president Desiré Bouterse beëdigd en geïnstalleerd tot de burgervader van dit bestuursressort.

Jeroe komt uit Pokigron en is zich ervan bewust dat hij in een rijdende trein stapt. Hij zal zich tot het uiterste inzetten om de door de regering gestelde doelen te helpen verwezenlijken.

Jeroe riep de gemeenschap van Boven-Suriname op samen te bundelen en zelf de handen uit de mouwen te steken. In zijn toespraak als pas beëdigde burgervader deelde hij zijn dromen voor Boven-Suriname met de aanwezigen. Zo droomt hij over een multifunctioneel centrum voor Boven-Suriname, dat naar zijn zeggen binnen niet al te lange tijd opgezet zal worden.

Ook de aanmeersteiger van Atjoni geniet zijn aandacht. Deze zal uitgebreid, verfraaid en toeristvriendelijker worden gemaakt. Hiernaast deelde hij nog enkele van zijn dromen met het publiek, want zoals hij zelf zegt: “Als je begeleiding hebt gehad van tante Wonnie Pinas, ga je groot dromen.”

President Bouterse gaf in zijn korte toespraak aan te weten wat de potentie is van dc Jeroe. Hij zal in staat zijn de lathoogte te bereiken die zijn voorgangers gelegd hebben. “Er is veel werk te doen en ik heb geluisterd naar uw dromen en veel van uw dromen zijn realistisch”, sprak het staatshoofd tegen de nieuwe burgervader. Er is veel potentie in Boven-Suriname en wanneer we investeren in onderwijs en in de Surinaamse mens, dan hebben dit bestuursressort en Suriname grote mogelijkheden.

Humphry Jeroe neemt het roer over van Yvonne Pinas, die waargenomen heeft in Boven-Suriname. Zij is districtscommissaris van het ressort Boven-Saramacca.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.