Op 27 juli 2012 verschijnt de eerste editie van het EFM Magazine, een kwartaalblad voor ondernemend Suriname. IR Publicaties mikt met deze uitgave op managers, ondernemers, zelfstandige beroepsbeoefenaren en andere lezers die zakendoen in en met Suriname. Uit marktonderzoek is gebleken dat deze doelgroep behoefte heeft aan relevante informatie over economische ontwikkelingen, de financiële stand van zaken in binnen- en buitenland en ontwikkelingen op de diverse managementgebieden. De eerste editie van het mooi vormgegeven magazine telt 64 pagina’s.

De Surinaamse ondernemer en manager is een duizendpoot, zegt hoofdredacteur Rachel Parsan-Lalbiharie. “Om je bedrijf goed te besturen of je functie goed uit te oefenen moet je overal iets vanaf weten: van regelgeving van de overheid tot marketingstrategieën, van Human Resource Management tot de boekhouding. Ons magazine geeft professionals toegankelijke, serieuze en betrouwbare informatie in een aantrekkelijk jasje.”

EFM staat voor economie, financieel en management, dit zijn de hoofdonderwerpen die behandeld worden in het magazine en we hebben hiervoor gekozen om de lezer een zo breed mogelijk aanbod van goed uitgewerkte informatie aan te bieden. EFM Magazine wil mensen aan het denken zetten zodat zij zich inzetten voor een betere leef- en werkomgeving. Daarnaast is het goed om ook te weten wat er in de regio en bij de buurlanden gebeurt, dus proberen wij in elke editie ook een internationaal artikel te verwerken.

In de eerste editie draait de coverstory om Staatsolie en het streven van deze onderneming om alternatieve, duurzame energie te produceren. In een uitgebreid artikel over de Braziliaanse Belo Monte-dam beschrijft correspondent Nina Jurna het spanningsveld tussen natuurbehoud en uitbreiding van de energievoorziening. Voor Suriname is dit een actueel onderwerp, gezien de voornemens voor het TapaJaiproject. Steeds meer Surinaamse bedrijven kiezen voor een groen beleid. Hoofdredacteur Parsan vindt het van belang om ook de spanningsvelden te belichten tussen natuur en economische ontwikkeling.

Beleggings- en financieel deskundige Rob Putter geeft in elke editie zijn kijk op het financieel gebeuren in Suriname. De relatie tussen zakendoen en beeldende kunst staat centraal in een artikel van galeriehoudster en ondernemer Monique Sookdewsingh-Nouh Chaia.

Vaste rubrieken zijn er over actuele economische ontwikkelingen, wisselkoersen, Surinaams overheidsbeleid en mondiale trends. Managementconsultant Lucien Naarden schrijft in elke editie over actuele topics op managementgebied.

EFM Magazine is de eerste uitgave van IR Publicaties & Evenementen. Deze onderneming is in januari 2012 opgericht en verzorgt publicaties en evenementen met een informatief en educatief karakter. Met het nieuwe magazine wil de uitgever Surinaamse ondernemers en managers laten informeren door Surinaamse deskundigen. Daarmee zal EFM Magazine bijdragen aan de vorming, ontwikkeling en inspiratie van ondernemend Suriname.

Ook voor studenten in het hoger beroepsonderwijs is EFM-magazine een bron van goede, duidelijke informatie die zij kunnen gebruiken voor scripties, presentaties enzovoorts.

EFM Magazine is elk kwartaal te koop voor 20 SRD, bij de boekhandels en enkele beter gesorteerde supermarkten. Via de uitgever kunnen geïnteresseerden ook een abonnement nemen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.