Een groep leerlingen van het Vrij Technisch Instituut (VTI) in het Belgische Veurne heeft een systeem ontwikkeld dat het leven kan redden van vergeten baby’s en kleine kinderen in een hete auto.

Het systeem werkt met temperatuursensoren die geactiveerd blijven zolang het kind in z’n zitje vastgesnoerd zit. Wanneer de temperatuur boven een instelbaar niveau stijgt, treedt een alarm in werking, terwijl ook de ventilator aanslaat, de ruiten automatisch worden neergelaten en de richtingaanwijzers beginnen te knipperen.

Dat moet volstaan om mensen in de omgeving te waarschuwen dat er iets aan de hand is. Enkele autofabrikanten toonden al belangstelling voor het systeem, schrijven de Belgische kranten.

Op het militaire domein in Evere (gemeente Brussel) kwam eergisteren een baby van zes maanden om door de hitte. De vader van de baby was het meisje vergeten in de auto op de parkeerplaats van het militaire domein. Het meisje zat achterin de auto in een maxi-cosi. De man was zijn baby vergeten naar de crèche te brengen. Toen hij na zijn dienst nietsvermoedend naar de crèche toeging, kwam hij erachter dat zijn kindje daar nooit is gebracht. Toen hij eenmaal bij zijn auto was aangekomen, was het kind gestorven door de hitte.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.