PARAMARIBO, 17 aug – De advocatenopleiding wordt nieuw leven ingeblazen. Dit zegt Stanley Marica, deken van de Orde van Advocaten. Juristen die van de universiteit komen, kunnen dan weer binnen afzienbare tijd de advocatuur in. Door het uitblijven van de opleiding heerste veel onzekerheid. Daar komt nu een eind aan.

Volgens Marica is hij in overleg met minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Er is wat papierwerk nodig en daar is Justitie & Politie verantwoordelijk voor. Het betreft het onderwijsgedeelte van de opleiding. Als het administratieve deel is afgerond, kan de opleiding van start gaan. “We doen dat samen met de stichting Juridische Samenwerking Suriname – Nederland”, zegt Marica. Deze stichting van Lilian Gonçalves – Ho Kan You verzorgt gerichte opleidingen voor juristen.

Volgens Marica ligt de samenwerking voor de hand. Suriname ontleent zijn rechtssysteem aan Nederland. Hoewel Suriname ook lid is van de Caribische Gemeenschap, Caricom, is de juridische samenwerking nog veraf. Marica ziet op termijn wel mogelijkheden bij de University of the West Indies. Het Hof van Justitie heeft de twee nieuwste advocaten, Gregory Sitaram en Satsja Pahladsingh, net toegelaten. Beide moesten jaren wachten op hun toelating.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.