Het district Nickerie is zeven nieuwe B – voetbaltrainers rijker. Op het WIN gebouwencomplex in Nieuw Nickerie hebben de nieuwe trainers hun diploma’s in ontvangst mogen nemen. De cursus, welke medio november vorig jaar is begonnen, is opgezet door SISO met fondsen van het Ministerie van Sport – en Jeugdzaken, meldt de voorlichtingsdienst van het ministerie.

Tijdens de uitreiking waren o.a. aanwezig Onderdirecteur Andy Atmodimedjo die het ministerie vertegenwoordigde, Winston Morman jr. voorzitter van de Vereniging van Voetbaloefenmeesters in Suriname (VVOS) en Ronald Kolf als voorzitter van de SISO. Tijdens de toespraken zei laatstgenoemde tot de nieuwe trainers dat succes altijd een keuze is en gaf daarna voorbeelden van hoe dat samenging. Het was trouwens ook een keuze van het opleidingsinstituut om in zowel Paramaribo als in Nickerie simultaan een B – trainerscursus te houden. Er is volgens Kolf zware offers door de cursisten gebracht en het is goed afgerond.

Voorzitter Winston Morman feliciteerde de trainers in zijn spreekbeurt en hij merkte op dat het voor de VVOS 17 nieuwe leden erbij waren. Hij deed een beroep op hen zo snel als mogelijk de aansluiting te vragen en hij vroeg hen ook goed gebruik te maken van hun kennis in de praktijk.

In de bijdrage van Atmodimedjo kwam de eigen opleidingservaring naar voren die hij ook deelde met de nieuwbakken trainers. Hij gaf hen ook als advies mee zich te blijven scholen in dit vak, aangezien zij aan het begin van een nieuwe carrière staan. Vanuit het ministerie zal waar mogelijk logistieke ondersteuning worden gegeven bij het volgen van de A – cursus, indien dat in Paramaribo moet gebeuren.

De cursus in Nickerie is begonnen met 14 man, maar is geslonken naar 9 man, waarvan 7 de eindstreep met succes hebben gehaald. De gelukkigen zijn: Reon Moor, Feroz Santoe, Ronny Rakijo, Rakesh Channai, Glenn Dors, Josef Patterson en Humphrey Veira.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.