PARAMARIBO, 2 sep – Het Nieuw Front, NF, moet een oud politiek voorstel van Pertjajah Luhur-leider Paul Somohardjo, op zijn minst weer bestuderen. Dit stelt Dayanand Dwarka, lid van de adviesraad van NF-partner VHP. Somohardjo’s voorstel om verkiezingsafspraken te maken als er geen combinatie valt te vormen, heeft niets aan waarde verloren.

Integendeel, meer dan ooit zou het NF er voordeel aan kunnen hebben. Toch is het voorstel resoluut afgewezen in de aanloop naar de verkiezingen van 2010. “Een grote fout”, zegt Dwarka tegenover de Ware Tijd. Leiders van het NF toen wantrouwden Somohardjo zelfs. De politicus had toen voorgesteld om afspraken te maken over het samenwerken op het niveau van de ressort- en districtsraden. De leden van deze raden worden ook gekozen op dezelfde dag als kandidaten voor het parlement.

De stem van deze raden telt onder meer mee als het parlement er niet in slaagt een president te kiezen. Dan moet gestemd worden in de Verenigde Volksvergadering. Somohardjo kwam met zijn voorstel, nadat hij besloten had uit het NF te stappen en zelfstandig de verkiezingen in te gaan. Het NF verloor de presidentsverkiezingen al in het parlement. Dwarka vindt dat het oude voorstel van stal moet worden gehaald. De kans op een uiteindelijke overwinning is dan vrijwel zeker.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.