Er is een nieuw soort coronavirus opgedoken, dat in Saoedi-Arabië al één leven heeft geëist. Een tweede persoon wordt op dit moment behandeld in een ziekenhuis in Londen.

Het virus is een verre verwant van het SARS-virus, dat in 2003 honderden mensen doodde.

Net als SARS is dit nieuwe virus een respiratoir virus, dat longklachten veroorzaakt, maar het verschilt sterk van alle tot nu toe bekende coronavirussen. Ook een gewone verkoudheid kan veroorzaakt worden door een coronavirus.

Op dit moment onderzoeken experts of het virus een gevaar vormt voor de algemene gezondheid. Onder mensen die in contact hebben gestaan met de twee geïnfecteerde personen zijn geen nieuwe besmettingen aangetroffen. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft nog geen reisrestricties opgelegd.

Peter Openshaw, directeur van het centrum voor longinfecties aan Imperial College London verklaarde tegenover persbureau Reuters dat er geen reden is tot grote zorg. Het virus lijkt niet erg besmettelijk en is volgens hem waarschijnlijk opgespoord dankzij de nieuwe, geavanceerdere detectietechnieken.

Toen het SARS-virus opdook wist het al snel ziekenhuispersoneel te besmetten. Dit nieuwe virus lijkt voorlopig zijn zwakke neefje te zijn.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.