PARAMARIBO, 1 nov – Met de toewijzing van een lap grond aan parlementariër Amzad Abdoel (NDP) is niets fout. Dit zegt minister Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB. Juridisch zit de toewijzing binnen een jaar na aanvraag, helemaal goed. Dat er zo’n dertig personen ook hetzelfde stuk grond hadden aangevraagd, lijkt niet zoveel uit te maken. Voor RGB staat het geval Abdoel nu zelfs model.

De man voldeed aan alle wettelijke vereisten, met compleet aanvraagdossier. Vandaar ook de relatief supersnelle afhandeling. “Dit is wat ik wil hebben voor de rest van de burgerij. Ik wil ook hebben dat zij binnen een jaar kunnen beschikken over hun bereidverklaring (van de staat dat die in principe bereid is een bepaald stuk land af te staan, red.)”, zegt Kromosoeto tegenover de Times of Suriname. In de praktijk ervaart die burgerij het toch heel anders.

Parlementariërs van vooral de coalitie halen vaker uit naar RGB. Bepaalde ambtenaren zouden grondaanvragen opzettelijk ophouden. Dit obstakel is kennelijk geneutraliseerd in het geval Abdoel. Volgens Kromosoeto doet RGB zijn best ook andere aanvragen vlotter af te handelen. De aanvraag van de politicus is in het parlement aangesneden door Shailendra Girjasing (Nieuw Front/VHP). Die noemde de toewijzing een beloning voor de steun aan de amnestiewet.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.