CKay, de Afrikaanse artiest die als main act geplaatst was in de line-up van het Juicy  Music Festival, heeft afgelopen donderdag niet opgetreden. Dit kwam door een onmacht situatie. 

Het was de bedoeling dat hij dinsdag 22 november in Suriname moest arriveren. Maar,vanwege slecht time management aan zijn kant, arriveerde hij pas twee dagen erna in Suriname. Dit betekent, dat de tickets die voor 22 november door de organisatie gekocht waren, verloren zijn gegaan. Er is op de dag van vertrek opnieuw een business class ticket voor CKay gekocht bij de KLM. Doordat de loopband stuk ging, kon zijn koffer met kleren niet mee. Om die reden wilde hij in eerste instantie niet meer vliegen.

Na gesprekken te hebben gevoerd met zijn management, besloot de artiest toch te  komen. Maar, ook omdat hij erop was gewezen, dat als hij niet zou komen, nadat hij een voorschot had gekregen, hij zich schuldig zou maken aan contractbreuk.

Otmar Gesser, CEO van Global Music Events 1  BV, probeerde CKay te overtuigen om toch te vliegen naar Suriname en dat is gelukt. Maar, omdat CKay geen kleren bij zich had, wilde hij niet optreden. Of de organisatie betaalde hem het dubbele van het resterend bedrag of hij zou het podium niet betreden. Voor andere oplossingen, waaronder het kopen van nieuwe kleding, was voor hem geen optie. Volgens zijn management stond de  artiest niet open voor onderhandeling.

Om zijn fans toch een optreden van hem te gunnen, besloot de organisatie te kijken om hem toch financieel tegemoet te komen, helaas niet met het afgesproken bedrag.  Dus weigerde de main act het podium te betreden.

“Ik vind het heel vervelend dat dit is gebeurd. Mensen noemen het oplichting, maar weten niet wat is  gebeurd. En dat vind ik heel jammer. Ik begrijp wel dat de fans kwaad zijn, maar wij zijn niet hier om  mensen op te lichten. We hebben tot de laatste seconden geprobeerd om de artiest op zijn  verantwoordelijkheid te wijzen, waaronder ook contractuele afspraken, maar het mocht niet baten.” 

Global Music Events 1 BV heeft veel geïnvesteerd in vliegtickets, accommodatie en voeding voor de  artiesten. Dit alles om Suriname een festival te gunnen. De andere buitenlandse artiesten zijn wel keurig  aangekomen en hebben een goede show gegeven.

“Helaas heeft bovenstaande het einde van het festival  overschaduwd, ondanks dat er overall een goede show is gegeven. De organisatie verontschuldigt zich voor deze situatie van onmacht en wil er alles aan doen om het goed  te maken met Suriname. “Wij hopen als organisatie dat het Surinaamse volk ons een tweede kans gunt  om te wijzen waar wij voor staan”, aldus Gesser.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.