Niet alle Marrons zijn rovers. Kijk maar naar de hoge posten die zij, niet alleen binnen de politiek bekleden, maar ook in de private sector. Men mag praten over de realiteit, maar men moet dan wel om zich heen kijken. Terecht mag gezegd worden dat onder de rovers die Suriname onveilig maken, zich ook Marrons bevinden. Maar als men naar de gevangenissen gaat, zijn er ook Hindostanen, Javanen, Stadscreolen, Chinezen en anderen die zich schuldig hebben gemaakt aan roofovervallen en diefstal met geweld.

Zaken moeten vanuit de positieve kant bekeken worden. Een lied mag geen reden zijn om etnische wrok aan te wakkeren. De schrijver van het lied “10 koeien en een Zundapp” denk ik, heeft niet de bedoeling gehad een etnische groep te kwetsen. Maar als de reacties zo fel zijn, denk ik wel dat die vervelende consequenties zullen hebben.

Eén of andere Hindostaanse zanger kan ook een lied schrijven en publiceren waarin Marrons worden afgeschilderd als rovers en verkrachters. Laten wij ondanks onze verschillen respect blijven hebben voor elkaars cultuur. Rijk elkaar de hand voor een betere Suriname.

Wet Ede

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.