President Desi Bouterse

PARAMARIBO- Zolang ik Bouterse, Bouta, oom D, baas of Desi heet, niemand zal Suriname destabiliseren. Dit zei president Desi Bouterse vanavond tijdens de eenheidsmanifestatie. Het staatshoofd verfoeide pogingen van mensen die kinderen misbruiken voor een zogenaamde mars met nauwelijks 150 mensen.

Hij treiterde de initiatiefnemers van deze mars om de massa op het plein op de been te brengen. Er zijn belangrijkere dingen te doen zei hij dan te praten over Geert Wilders of Mark Rutte. We moeten gezamenlijk het land oplossen. We staan aan het begin van nieuwe ontwikkelingen in het belang van het land.

Bouterse zei mee te voelen met alle nabestaanden. Het gaat niet alleen om de 15 veel besproken slachtoffers. Hebben de 100 militairen die gesneuveld zijn in de binnenlandse oorlog dan geen nabestaanden, vroeg hij zich af. Geldt gerechtigheid en vrede niet voor deze mensen?, aldus Bouterse die tijdens zijn toespraak zijn zangkunsten wederom demonstreerde.

Aan het eind van zijn betoog zong hij het bekende ‘ Gado de wan Bun Gado’. Hij riep iedereen op elkaar vast te houden en samen het lied met hem te zingen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.