Nickerie heeft zijn Srefidensi gehad [FOTO'S]

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 26 nov – Het district Nickerie heeft zijn eerste onafhankelijkheidsviering achter de rug. Na al de kritiek vanuit vooral politieke hoek, heeft het uiterste westen zich te goed gedaan aan al die veelvoudige aandacht. Te oordelen naar de resultaten van het bedrijfsleven was de eerste klap een dikke gouden daalder waard. “Het experiment is buitengewoon geslaagd”, zoals een lokale restauranthouder het uitdrukte.

Hotels, restaurants en handelszaken hebben goede zaken gedaan in het weekend rond de onafhankelijkheidsviering. “Het smaakt naar meer, van mij mogen ze het volgend jaar weer in Nickerie doen”, zegt de restauranthouder. Hoewel het dus de bedoeling was de lokale bewoners ook het ‘Srefidensi-gevoel’ te doen beleven, is er meer gebeurd. Honderden blijken vanuit Paramaribo de ruim tweehonderd kilometers asfalt te hebben gesleten.

Er waren stedelingen bij die in hun auto de nacht doorbrachten. Het was ook de eerste keer dat de president met een groot deel van de regering Nickerie aandeed op Onafhankelijkheidsdag. Ook het toekennen van nationale onderscheidingen aan Nickerianen geschiedde voor de eerste maal ter plaatse. De volksreceptie was op het Brasaplein. Volgens plan is de volgende viering in Wanica. Maar Nickerie kan nu al niet wachten tot de volgende beurt.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.