PARAMARIBO – Het Nieuw Front (NF) dat in DNA deel van de oppositie is, vraagt de gemeenschap in een persbericht niet te buigen voor intimidatie en niet in angst en vrees te leven. Zij zegt dat het volk wordt bedreigd, misleid en angst wordt aangejaagd.

Zo is er een verdeling ontstaan tussen de aanhangers van de president en zij die “staatsvijanden” worden genoemd, omdat zij tegen de gewijzigde amnestiewet zijn. Doordat de regering haar beloften niet kan waarmaken, gaat zij over tot bedreiging en intimidatie. Zo heeft de regering de kosten van levensonderhoud niet makkelijker gemaakt maar juist wurgend door de verhoogde brandstofprijzen en devaluatie van de Surinaamse dollars.

Er komt ook nog steeds geen duurzame productie en de werkloosheid is nog steeds groot. Armoede en criminaliteit nemen toe en Suriname dreigt weer eens in een internationaal isolement te geraken. Zo wil men ook de sporen van vertrapping van mensenrechten in Fort Zeelandia uitwissen. Het NF benadrukt dat het volk zich niet verder moet laten bang maken en niet bevreesd moet zijn voor haar mening uit te komen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.