door Robin Rosario

PARAMARIBO – Binnen de twee grootste politieke partijen in het Nieuw Front voor Democratie en Ontwikkeling, de NPS en de VHP rijst de vraag of deze combinatie die verder bestaat uit de SPA en DA’91, niet aan een evaluatie toe is. Binnenkamers maar nu openlijk vragen besturen en leden van de partijen zich af welke meerwaarde de twee andere partners hebben binnen de combinatie.

SPA- en DA’91 – leden komen, volgens traditionele leden van de twee partijen, steeds weer binnen over de ruggen van de twee grote partijen. Als men kijkt naar wat zich heeft voorgedaan de afgelopen 23 jaren, dan hebben de partijen ingeboet. In 1987 werden nog 41 zetels behaald, maar in 2010 slechts 14 zetels. De twee grote partijen hebben nu een jonge en dynamische voorzitter, Gregory Rusland (NPS) en Chadrikapersad Santokhi (VHP).

Fanatieke leden van deze partijen zien graag dat in 2015 elke Frontpartij op eigen kracht de verkiezing ingaat en na de uitslag afspraken die eerder gemaakt zijn, nakomen. Zo kan men zien wat de sterkte van elke partij is. Eerder had Arnold Kruisland (NPS) aan GFC Nieuws gezegd dat de NPS ten gunste van partners ingeboet heeft en twee zetels heeft moeten laten gaan.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.