Een Amerikaanse rechter heeft Cuba Gooding Jr donderdag aansprakelijk gesteld in een civiele rechtszaak door een vrouw die de met een Oscar bekroonde acteur ervan beschuldigde haar in 2013 twee keer te hebben verkracht in een hotelkamer in Manhattan, nadat Gooding niet had gereageerd op de beschuldigingen in de rechtbank.

Gooding, 53, krijgt de kans om te beweren dat Doe minder verdient dan de $ 6 miljoen die ze in augustus vorig jaar in haar klacht had geëist, inclusief voor pijn en lijden, evenals schadevergoedingen. Crotty beval hem om de zaak voor 7 september te behandelen.

Gooding won in 1997 een Oscar voor beste mannelijke bijrol voor ‘Jerry Maguire’ en speelde O.J. Simpson in de tv-miniserie “The People v. O.J. Simpson.”

Hij pleitte ook niet schuldig in 2019 in een andere rechtbank in Manhattan aan het ongewenst aanraken van drie vrouwen in afzonderlijke incidenten.

Doe zei dat ze Gooding ontmoette in een restaurant en lounge in Greenwich Village, waar hij haar en een vriend uitnodigde voor een drankje in het nabijgelegen Mercer-hotel in SoHo.

Ze zei dat Gooding haar later naar zijn kamer vroeg en zei dat hij zich snel moest omkleden, maar duwde haar op een bed en verkrachtte haar, en verkrachtte haar opnieuw terwijl ze probeerde te vluchten. Doe zei dat ze Gooding meerdere keren “nee” had gezegd.

Toen Doe haar klacht indiende, noemde Mark Jay Heller, een advocaat van Gooding, haar beschuldigingen vals.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.